Teach3r's Blog

Teachers open the door, but you must walk through it yourself. Am numai 2 calitati: sunt constituit numai din defecte si detin toate viciile.

Subminarea valorilor și culturii naţionale!

No. Azi, la facultate ne-a făcut o vizită de curtoazie dl. Comisar „Moldovan” Alan Connel care e și Project Manager și IT-st la Comisia Europeană. să ne prezinte multitudinea de oferte de job-uri puse la dispoziție tinerilor absolvenți ai „studiilor superioare”.

După lunga, plictisitoarea și neinteresanta prezentare a propriului C.V, a început sa ne vorbească despre pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a aplica la job-urile respective, despre salarii etc. No și să vezi mangleală de cocalar pe fața lui de Smeagoll. Un râs paraplegic, cu urechi clăpăuge  și cu o privire de Scafarlog tâmp. Colac peste pupăză dat fiind faptul că România a intrat recent in U.E.  ca și Bulgaria nu sunt job-uri disponibile pentru aceste naționalități. Poate peste câțiva ani, când România, Bulgaria nu vor mai exista ca și națiuni.

Ai 2 opțiuni pentru a intra in posesia job-urilor (oricare din ele.) :

1. Cea mai simplă: Te înscrii direct în competiția pentru job. Apoi aștepți cam 7 luni-1 an până se hotărăsc dacă ești sau nu viabil pentru job. Cu cât cunoști mai multe limbi cu atât mai multe șanse. (obligatoriu engleză și franceză) Apoi te duci și dai examenul scris, după care mai aștepți cateva luni să dai și oral și apoi la urma toată te rogi la bunul D-zeu să nu-ți dea cu flit. Nu sunt necesare diplome suplimentare și/sau acte doveditoare însușirii limbilor de mai sus sau a altor cunoștințe. Perioada de așteptare, a testărilor aproximativ 2 ani.

Că tot vorbirăm despre limbi: Știți care e cea mai grea limbă? 🙂
Prima că după aceea te obișnuiești. (Știu pentru că mi-a zis o cunoșință comună ;), deci nu te agita ca un coi într-o găleată)

2. Aia de succes dar și mai enervantă : Te duci la un „trelingship” de vreo 6 luni parcă, la Bruxelles, îți dau și bani pentru treaba asta (aprox. 1000-1500 Euro/lună). Eeeee, aici vine partea mai interesantă. Trebuie să le dovedești că tu chiar vrei și ești interesat să urmezi cursurile lor, să le „s*g*ț* p*l*” etc., și nu în ultimul rând toate/orice diplomă pe care ai dobândit-o de-a lungul istoriei personale trebe’ să le-o prezinți ca să le arăți că ești eligibil. (Diplomă pentru cel/cea mai bun/ă gagiu/că; Premiul I,II,III de la clasele primare și nu numai; Diplomă de dat limbi, de pupincurist ș.a.m.d.)
După 6 luni dacă mai vrei să lucrezi în domeniu și te hotărăști să lucrezi la ei, nu te angajeză direct ci trebuie sa te duci la faza 1.

Ei și? Unde-i șpiru’ mă veți întreba. Aici e mai interesant :
Dacă încerci să scurtezi drumul carierei la Comisia Europeană prin pct-ul 1. trebuie sa ai un C.V. impresionant, plin de gogoși,  o diplomă de Master/Ph.D. în economie, drept etc. Dă bine la „SIVIU”, mai multe avantaje. Deci nu poți aplica pentru că de-abia ți-ai strâns mucii de pe băncile facultății. Partea frumoasă e că nu te împiedică nimeni să aplici pentru concurs și că ai timp să te pui la punct cu legile lor etc., până la testarea propriu-zisă.

Dacă vrei sa capeți eSperiență și alegi pct-ul 2. trebuie să mai pierzi incă vreo 4-5 ani pentru a fi câtuși de puțin eligibil.
Imperios și incontestabil 1.  fără  2.  e ca și cum te-ai șterge pe dos la cur și ți-ai căra căcat peste/în coaie/pizdă.

Tot azi la facultate, ne-a făcut o vezetă de curtoazie si dl. Emil „Poc” Boc. De parcă nu era de ajuns că scatofagul ală de rector al universității a ajuns în funcția care e prin căi numai de el știute, a început să dirijeze traficul prin Universitate
parcă era de la Circulație. Organizarea a lăsat de dorit. O sală de vreo 800 de locuri, plină până la refuz. Nici nu a început ce trebuia să înceapă și sala era plină. Nu aveai loc să arunci un ac. S-au strâns ca la praznic. Curgeau apele de pe ei. Mirosuri care mai de care mai exotice. Un lucru m-a frapat mai tare. Era atâta pizdăraie acolo de ziceai că Udrea își  dă „Vuitonul” moca sau poate voiau sa facă vreo felație premierului. Deh, poate dl. Boc are nevoie de vreo secretară nouă. O porspătură. Și așa anul acesta sunt prezidențiale. În spatele sălii „câțiva” pomanagii (cam 200 de studenți), pregătiți cu niște fețe de bocitoare, se călcau în picioare, ca pe timpul lu’ Ceașcă la coada de la lapte și carne, și așteptau locuri de muncă și promisiunea unui trai mai bun după absolvirea de peste 2 luni.

Stimați colegi, care este, sunteți niște ambiguități profesionale și de o moralitate îndoielnică, nu s-a schimbat nimic de la Revoluție până acum, poate doar căcatul de la budele parlamentarilor și tare mă îndoiesc că vreunul din voi v-a primi vreun post după absolvirea facultății. Pompați bani într-un Master, Doctorat și ce mai vreți voi, locuri de muncă în țară prea curând nu o să fie. De stat nu am stat la acea manifestare, pentru că am fost oripilat încă de la început.
Nu m-am dus acolo decât pentru a-i da cu tesla în coaie Primului Ministru. Ideile lui beligerante sunt invers proporționale cu mărimea pulii mele. N-am studii economice, dar știu ca politica PNL-istă si PD-L-istă sau PSD-istă de relansare economică nu are nici o treabă cu politica sau economia. Ba mai mult de atât, au dânșii treabă cu politica cum am eu cu Biserica.

Vă zic mai multe al’ dată. Până atunci exemplu de  pupincurism electoral . Lasă comment după ce te-ai uitat la link. 🙂

http://happyfish.ro/bombo_tv/adevarul_despre_vadim/

Anunțuri

9 răspunsuri la „Subminarea valorilor și culturii naţionale!

 1. kOoDoO 22/05/2009 la 19:31

  Bun post, bun. Trebuia sa mai spui si de facultatile straine, adica te duci acolo cam de aiurea ca doar nu faci mare lucru in plus fata de ce poti face si aici. Daca iti place si esti interesat nu conteaza unde faci facultate. Oricum experienta ti-o faci odata cu jobul, nu la facultate. In fine, e un subiect interminabil…pe care eu il inchei aici. 🙂
  Keep the good work flowin’.

 2. rasputin 22/05/2009 la 22:02

  adevarat! dar in afara de a-ti expune aici nemultumirea … ce altceva ‘vizibil’ poti face astfel incat sa aiba impact si asupra realitatii? (iar apoi noi iti urmam exemplu).
  ca la discutii si dezbateri toti ne pricepem , mai mult sau mai putin , insa la fapte …. nu se baga nimeni 😀
  In concluzie, citez comm de mai sus „bun postul”.
  Mai asteptam si altele la fel de bune sau mai bune. 🙂

 3. daddyop 22/05/2009 la 22:25

  bine sau nu … oricum stati linistiti ca in Romania o sa fie permanent la fel. Cel mai bine dai cu bijnita si cu furatu` meseriei care se zice ca e bratara de aur. 😀

 4. Învăţătorul 22/05/2009 la 22:57

  @rasputin: Nu trebuie să demonstrez eu ceva! Fiecare conștientizează în stilul propriu și caracteristic. Nu îndoctrinez pe nimeni cu nimic. Eu am calea mea de urmat și cam atât. Postul eSprimă doar indignarea mea față de „elucubrațiile anoste” si de manipularea (care înseamnă „a da intai cu mana unde o sa dai cu pula”) mass-media.
  @ daddyop: Nimic nu rămâne veșnic la fel. Schimbări sunt peste tot, doar că în România nu vor fi prea curând.

 5. kOoDoO 23/05/2009 la 00:10

  Si raspunsul catre mine?! 🙂

 6. Învăţătorul 23/05/2009 la 00:51

  Ai încheiat subiectul acolo și speram într-o continuare la tine pe blog :). E discutabilă treaba cu facultățile din afara granițelor mioritice, dar în principiu ai dreptate. Cât despre ”good work”, în maniera disponibilității morale și psihice va mai fi, cu aceeași abundență ca la tine. 😛 Numai de bine stimabile.

 7. Învăţătorul 23/05/2009 la 18:05

  Ironic sau nu, asta ne e țara.
  Trebuie să ne ducem crucea… . Am văzut toate filmulețele de pe HappyFish și chiar îi felicit pe băieți pentru modul în care încearcă să readucă în atenția unora dezgustul vis-a-vis de neajunsuri.

 8. Gudron 24/05/2009 la 02:38

  S-a balbait „inaltul” a dat cu pula in balta si doar el s-a stropit.

  Bun blogu, bun!

%d blogeri au apreciat asta: