Teach3r's Blog

Teachers open the door, but you must walk through it yourself. Am numai 2 calitati: sunt constituit numai din defecte si detin toate viciile.

Nevoi, lipsuri și greutăţi…

E greu să treci peste încercările vieții, mai ales când ești defavorizat social, suferi de deficiențe senzoriale sau motorii etc.

Mulți nu înțeleg adevărata valoare a legii lui Darwin:„Nu supravieţuiesc speciile cele mai puternice, nici cele mai inteligente, ci cele mai uşor adaptabile”. Nu, nu e :„Cel mai puternic supraviețuiește.”, care, pentru unii înseamnă mai mult pentru ei și mai puțin pentru alții, indiferent de scopurile și mijloacele prin care ajung în posesia bunurilor respective. Am întâlnit multe persoane malformate sentimental, într-o stare materială sub nivelul mării luând ca reper nivelul 0 sărăcia, sau lipsiți de siguranța căderii voite, simțul mușchilor trosnind de încordare spasmică, letargică și primordială. Aveau o voință de reușită de neclintit, precum munții ce dăinuiesc de milenii seculare și stau mărturie pasienței intemperiilor meteorologice. Ce ne îndepărtează de la scopul reușitei în viață? Ce ne destabilizează/diferențiază pe noi normalii anormali față de anormalii normali? Avem programe de instituționalizare care așteaptă să fie puse în aplicare, bani, locuri de muncă pentru ei și ochii nepăsători ai refulaților și înstăriților rapace, violează orice regulă de bun-simț și pioșenie. Ca să nu mai vorbim de părinții denaturați. Cât de meschin poți fi ca și individ/părinte să trăiești în depravare și să forțezi instinctual prin aceeași conjunctură și pe cel de lângă tine la un trai așijderea? Condiția umană și mentalul colectiv încep să decadă spre abisul prostiei infinite, spre oportunism.

Ne merităm soarta ca și specie. Cred că o să mă reprofilez spre Psihologie sau Gastronomie. Aștept păreri, dar până atunci,  Apocalipsa îmbătat în simțuri nevralgice de compasiune și neputință. S-au terminat și perfuziile astea cu cianură. Iar am epuizat stocul înainte de termenul prestabilit. Aveți mercur sau alcool metilic, pentru o gargară? ………………………..

Anunțuri

4 răspunsuri la „Nevoi, lipsuri și greutăţi…

 1. kOoDoO 15/06/2009 la 10:26

  Cateodata tare cred ca ne-ar trebui luat totul si pornit de la 0. Atunci s-ar vedea cu adevarat de ce esti in stare. Nu doresc asta nimanui, dar mie intotdeauna mi-au placut solutiile extreme :).
  P.S. Am frigobar la serviciu :>

 2. Învăţătorul 15/06/2009 la 15:55

  Și mie îmi plac soluțiile extreme. 🙂 Îți conferă o aură de putere…superioritate!

 3. rasputin 15/06/2009 la 21:47

  cineva intelept spunea „Daca ne gandim numai la ce ne dorim uitam ce avem cu adevarat” (in engleza suna mai bine dar merge si asa 🙂 )… poate de aceea unii au ca reper ‘saracia’ : stiu ce vor , nu uita ce nu au si atunci fac tot posibilul sa obtina ce isi doresc. Legat de solutiile extreme : sunt de acord cu tine , ele sunt singurele care pot arata adevaratul caracter al unei persoane 🙂
  P.S. imi place postul asta 😀

 4. Învăţătorul 15/06/2009 la 23:08

  Să înțeleg că restul nu ți-au priit? Sau nu le-ai putut „regurgita” liric?

%d blogeri au apreciat asta: