Teach3r's Blog

Teachers open the door, but you must walk through it yourself. Am numai 2 calitati: sunt constituit numai din defecte si detin toate viciile.

Cuvinte noi…

În week-end am fost plecat la Lepșa. Faină zona. Munți crestați de vreme, culmi semețe se desprindeau la orizont în virtutea inerției soarelui ce ne călăuzea. Vă recomand să mergeți.
Revin cu poze…

Mă gândeam azi, într-un moment de ezitare după un sfârșit de week-end încărcat emoțional, că ne este ușor să arătăm cu degetul și să criticăm, dar când trebuie să înțelegem ceva, pe cineva, ne orientăm doar după o jumătate a paharului (plină, dar preponderent goală). Ne plângem că nu avem și așteptăm să ne bage „Vecinul de Deasupra” în traistă. Într-un moment de slăbiciune ne pierdem orice urmă de speranță, așteptăm să fim compătimiți, punem botul la orice mulțumire de moment, fără a ne auto-depăși pe noi înșine, limitele , granițele strămutate în fiecare zi înainte și înapoi, ca la sexul din lene. E mai ușor să judeci decât să înțelegi. În ultimă instanță suntem judecați de propriile fapte, de propriul trecut. Conștiința sinelui și marginalizarea propriului eu, starea nevolnică și conflictuală intră în noi precum gerul în miez de iarnă, pune stăpânire pe partea întunecată a noastră. Încercarea perpetuă de revenire la normal se sfârșește cu disperare, înainte de a fi început și ne face să fim slabi, mai mult sau mai puțin ușor de manipulat. A face bine, a face ce e corect și în general tot ce ține de valori morale, virtuți, calități, sunt acțiuni consumatoare de timp. Ne îndreaptăm cu pași repezi și siguri către nicăieri. Mila, compasiunea, rușinea, mândria, orgoliul sunt ridicate la rang de virtuți, de mult îngropate în amalgamul de reminiscențe emoționale. Trecem nepăsători peste detalii, căutăm motive în alte părți și dăm vina pe alții. De ce suntem conduși de duplicitate? Care este echilibrul normal al lumii? Cum pot unii să trăiască din suferința altora? Actele ratate își fac simțită prezența proeminent în viața de zi cu zi și ne mulțumim cu nimic.

Anunțuri

2 răspunsuri la „Cuvinte noi…

  1. Ramona 28/07/2009 la 18:39

    eu astept pozele 😀

  2. Învăţătorul 11/08/2009 la 08:30

    Ramona draga, daca ai sti ce lene am sa scot pozele … si sa le postez :(…

%d blogeri au apreciat asta: