Teach3r's Blog

Teachers open the door, but you must walk through it yourself. Am numai 2 calitati: sunt constituit numai din defecte si detin toate viciile.

„Ganduri rupte cu mine”

Odata cu miscarea de revolutie a Pamantului se perpetueaza si miscarea de subapreciere a individului, atingand cotele paroxismului si mergand pana la ridicarea la rang de virtute. Suntem toti frati si surori, straini deopotriva, insa nu pierdem niciodata un singur moment sa fim un Cain sau Abel. Ridicolul si penibilul au trecut de la ochii mijiti dinspre orizont, catre infatuare, coroborand cu insuficienta si analfabetismul individual.

Lumea deplange buna-cuviinta si respectul, catre si dinspre contemporani, dar nu ezita in a se complace in atribute false. Selectia naturii urmeaza un curs haotic, se distribuie in hapuri si pareri de rau.

Fetele brazdate de riduri, cauta „norocul” pe strazi stinghere, si-si pariaza posmagii pentru o inmormantare decenta, sau zile mai putine prin spitale, in locul celor multe si chinuite de-acasa.
Intr-o lume in care doar D-zeu are solutii viabile, individul staruieste in pacat, fara vreun fel de jena sau constientizare. Emotiile ascunse in zambete false, privirile razlete si sentimentele se desfata in presupusi inadaptati.
Unde esti tu Doamne, cu padurea ta cu tot?
Da-ne noua astazi, intai spatiul vital, s-apoi paine de-acum cateva zile…
Regret ca mi-s fals cu lumea buna, pentru a-mi pastra anonimatul si iubesc falsa modestie a circumstantelor atenuante. Dati-mi binemeritatul pahar cu hidromel, si eu va las …in lumea voastra, sperand sa plec/raman nemuritor si…rece.

Reclame

5 răspunsuri la „„Ganduri rupte cu mine”

 1. Petronela Brumă 27/11/2010 la 09:45

  „Se minte cum nu s-a minţit niciodată,
  E multă minciună la noi pe pământ,
  Sunt false recursuri şi nu-i judecată,
  Balanţa cea veche-a dreptăţii s-a frânt.

  Dar, hai, să minţim fără nici o ruşine,
  Dar, hai, să minţim în direct şi-n răspăr,
  Că poate prin rău vom ajunge la bine,
  Minciuna supremă va fi adevăr.”

 2. Învăţătorul 27/11/2010 la 20:22

  Ms, pentru versuri.
  Cine e autorul?

 3. Petronela Brumă 27/11/2010 la 21:02

  Paunescu. Ti le-am pus aici pentru ca mi s-au parut in acord cu randurile scrise de tine.

 4. Ovidiu 02/12/2010 la 17:22

  Da, si e nevoie de un post pseudo poetic care sa atraga atentia despre ce e in neregula cu legaturile interumane si racolirea, pentru a nu rezolva nimic.

%d blogeri au apreciat asta: